Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ, Τ. Κουίκ, στην Τριμερή Συνάντηση Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου για θέματα διασποράς (Λευκωσία, 19.12.2017).

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, συμμετέχει σήμερα στην τριμερή συνάντηση Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου για θέματα διασποράς, η οποία πραγματοποιείται στη Λευκωσία, με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτη Φωτίου, και την Υπουργό Μετανάστευσης και Αιγυπτίων Αποδήμων, Ναμπίλα Μακράμ.

Κατά τη συνάντηση θα υπογραφεί τριμερές πρωτόκολλο συνεργασίας για την υλοποίηση του σχεδίου "Νόστος", που πρόσφατα εξήγγειλε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Σίσι και αφορά στη διοργάνωση επίσκεψης Αιγυπτιωτών Ελλήνων από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες τρίτες χώρες, σε ιστορικές εστίες του Ελληνισμού στην Αίγυπτο, με επίκεντρο την Αλεξάνδρεια, ενός από τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτιστικά ελληνιστικά κέντρα της Μεσογείου.

Τέλος, οι κ.κ. Κουίκ και Μακράμ, συνοδευόμενοι από τον Επίτροπο κ. Φωτίου, θα επισκεφτούν και θα καταθέσουν στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, προκειμένου να αποδώσουν τις δέουσες τιμές στους Ελλαδίτες και Κύπριους πεσόντες. Τον κ. Υφυπουργό συνοδεύει ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Πηγή: Υπουγείο Εξωτερικών