Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Μεγάλη εκδήλωση για το μέλλον της παροικίας στην Αίγυπτο από την Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με τις Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας.
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

«Ο Αλεξανδρινός, ο καθαρός ο ουρανός» θα λάμψει στην Αθήνα, στις 22 Φεβρουαρίου, στην γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που διοργανώνει από κοινού με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας μία μεγάλη εκδήλωση για τους Αιγυπτιώτες της Ελλάδας -και όχι μόνο- με τίτλο «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

Ο τίτλος της εκδήλωσης, όπου αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών ομογενειακών οργανώσεων και φορέων, καθώς και εκπροσώπων του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, είναι εμπνευσμένος από τον τίτλο μίας ταινίας μικρού μήκους που πρόσφατα παρήγαγε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», σε σκηνοθεσία Ανδρέα Οικονομάκη και μουσική Γιάννη Σφυρή.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας, «σκοπός της ταινίας είναι η προβολή της πολύπλευρης δραστηριότητας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, της νέας γενιάς, αλλά και της εν γένει ζωής της Ελληνικής Παροικίας σήμερα, μέσα από την παρουσίαση των διαφόρων σωματείων που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται».

Κατά την ίδια εκδήλωση, παρουσία του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου, θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με τις Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας.

Πηγή: του Ν. Κάτσικα, ανταποκριτή του ΑΠΕ ΜΠΕ στο Κάϊρο

 Τελευταία Νέα
 
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στον απόδημο Ελληνισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.
Λεπτομέρειες
Διαύγεια
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
ΣΑΕ
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
Εθνικό Κτηματολόγιο
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,890625 seconds