Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Με διθυραμβικές κριτικές υποδέχθηκαν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης την κυκλοφορία του νέου βιβλίου «Ä nnu ett liv » του κορυφαίου ομογενή συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη.
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Με διθυραμβικές κριτικές υποδέχθηκαν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης την κυκλοφορία του νέου βιβλίου «Ä nnu ett liv » του κορυφαίου ομογενή συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη.
 
Είναι το πρώτο που έγραψε πρώτα στα ελληνικά και εξέδωσε στην Ελλάδα υπό τον τίτλο «Μια ζωή ακόμα» και στη συνέχεια μετέφρασε ο ίδιος στα σουηδικά. Δεκάδες από τις μεγαλύτερες εφημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα , ραδιοφωνικές εκπομπές και περιοδικά, αφιέρωσαν εκτενείς εγκωμιαστικές παρουσιάσεις στις οποίες τονίζεται η ευεργετική επίδραση της επιστροφής του συγγραφέα στον ελληνικό λόγο και της επανασύνδεσής του με τις ελληνικές του πολιτιστικές καταβολές.

« Ο Οδυσσέας επέστρεψε σπίτι του», «Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα ξαναβρήκε την έμπνευση και τη δύναμη να ξαναγράψει», «Είναι μια εκδήλωση αγάπης προς την Ελλάδα», «Συνειδητοποίησε ότι στην ελληνική γλώσσα θα έβρισκε τη δύναμη για να ξαναγράψει .

Στη χώρα που έχει αλλάξει τόσο πολύ σε σχέση με το παρελθόν, που αντιμετωπίζει τόσο δύσκολα προβλήματα και όπου όμως εξακολουθούν να τον χαιρετούν στο μαγαζάκι της γειτονιάς και στο χωριό της καταγωγής του έδωσαν σε έναν δρόμο το όνομά του. Και άλλωστε σε ποιά άλλη χώρα τα παιδιά του σχολείου ανεβάζουν παράσταση με τραγωδία του Αισχύλου», είναι κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές επισημάνσεις των βιβλιοκριτικών.

Η SVENSKA DAGBLADET, δεύτερη σε κυκλοφορία πρωινή εφημερίδα της Στοκχόλμης, γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Το βιβλίο του Καλλιφατίδη αποτελεί απολαυστικό ανάγνωσμα μέχρι το τελευταίο κόμμα». «΄Ενας από τους μεγαλύτερους στυλίστες του καιρού μας», γράφει η ARBETARBLADET. «Όμορφη και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία στο μελαγχολικό και ταυτόχρονα γελαστό αυτοσαρκασμό της», «Ξαναβρίσκει το δρόμο της επιστροφής στη μητρική του γλώσσα. Είναι σαν να ξαναγεννιέται», γράφει η DAGENS NYHETER, πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Σουηδίας.

«Ένα λεπτό βιβλιαράκι με λέξεις που έχουν μεγάλο βάρος» σημειώνει η DALA DEMOKRATEN .

«Καλώς μας ξανάρθες Θοδωρή Καλλιφατίδη!» , «Αγγίζει το συναίσθημα και τη λογική μας», «Ένα κείμενο που το ερωτεύεσαι», έγραψαν άλλες εφημερίδες.

 Τελευταία Νέα
 
Μεγάλη δωρεά του «Greek American Sport Club» στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ Γιόνκερς.
Λεπτομέρειες
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Διαύγεια
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Εθνικό Κτηματολόγιο
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
ΣΑΕ
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,7792969 seconds