Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Μία νέα σελίδα συνεργασίας ξεκινάει ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου και την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου.
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Τις βάσεις για μία μεγάλη κοινή προσπάθεια, που έχει σκοπό να φέρει κοντά τους Έλληνες μαθητές που ζουν σε δύο χώρες με διαφορετικούς και σημαντικούς πολιτισμούς, έθεσαν η καθηγήτρια Ελληνικών στο Λουξεμβούργο Κατερίνα Μπρεντάνου και ο καθηγητής του αμιγούς ελληνικού σχολείου του Καΐρου Ιωάννης Τζουμέρκας, ο οποίος επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου και το ελληνικό του τμήμα.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, οι δύο εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι μπορεί να ξεκινήσει μία σημαντική ανταλλαγή δραστηριοτήτων ανάμεσα στους δύο φορείς, με πιο σημαντική την παρουσίαση ενός θεατρικού χοροδράματος για την "Ελένη" του Ευρυπίδη, που προετοιμάζουν οι Αιγυπτιώτες μαθητές, μπροστά στο ακροατήριο των 1.600 μαθητών του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Λουξεμβούργου. Και την ίδια εποχή να πραγματοποιηθεί μία επίσκεψη Ελλήνων μαθητών, από το Λουξεμβούργο, στο Κάιρο για να γνωρίσουν την ελληνική παροικία αλλά και την ιστορία μίας από τις σημαντικότερες πρωτεύουσες του κόσμου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης στο Λουξεμβούργο, ο κ. Τζουμέρκας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Σχολείου, από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη, συνομίλησε με τους Έλληνες καθηγητές που προσφέρουν με το έργο τους καθημερινά στους Έλληνες μαθητές και μετέφερε τους χαιρετισμούς τόσο της αναπληρώτριας διευθύντριας της Αμπετείου Σχολής Καΐρου Βασιλικής Πετροπούλου, όσο και του διευθυντή της Σχολής Αρχιεπισκόπου Σινά Δαμιανού, προσκαλώντας ένα κλιμάκιο από το Ευρωπαϊκό Σχολείο με μαθητές να επισκεφθούν το Ελληνικό Σχολείο του Καΐρου τον επόμενο χρόνο.

Τέλος, τα δύο σχολεία αποφάσισαν να ξεκινήσουν πολύ σύντομα την πραγματοποίηση κοινών μαθημάτων μέσω διαδικτύου για να μπορέσουν οι μαθητές και των δύο σχολείων να γνωρίσουν τους μαθητές της άλλης χώρας.

Η έναρξη των πολιτιστικών και μαθητικών ανταλλαγών αναμένεται να ξεκινήσει με την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Του ανταποκριτή του ΑΠΕ ΜΠΕ στο Κάϊρο, Ν. Κάτσικα

 Τελευταία Νέα
 
Μεγάλη δωρεά του «Greek American Sport Club» στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ Γιόνκερς.
Λεπτομέρειες
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Διαύγεια
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
ΣΑΕ
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,7949219 seconds