Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Κυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του περιοδικού «Η γνώση ταξιδεύει... ελληνικά» από τον μη κερδοσκοπικό Σύλλογο «Δια.Λογος» με έδρα τη Βέρνη Ελβετίας.
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Κυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του περιοδικού «Η γνώση ταξιδεύει... ελληνικά».
Το εν λόγω περιοδικό, του οποίου την έκδοση στηρίζει εν μέρει, ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Δια.Λογος με έδρα τη Βέρνη Ελβετίας, προτείνει στους αναγνώστες του μια ξεχωριστή διαδρομή στην Ελλάδα.

Ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Δια.Λογος με έδρα τη Βέρνη Ελβετίας ιδρύθηκε το 2004, με σκοπό την διάδοση και προβολή του Ελληνικού πολιτισμού, της Ελληνικής γλώσσας και πολιτιστικής κληρονομιάς.  Αριθμεί σήμερα περίπου 400 μέλη και έχει μέχρι σήμερα οργανώσει πάνω από 70 πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν από μεγάλη προσέλευση κοινού.

«Η δική μου Ελλάδα : πάντα επιστρέφω» είναι το θέμα της ετήσιας αυτής έκδοσης. Άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, ΄Ελληνες αλλά και ξένοι, φίλοι της Ελλάδας, όπως η Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Κώστας Γαβράς, ο Θοδωρής Καλλιφατίδης, ο Νίκος Ψιλάκης, η Μαρία Φουντουλάκη, ο Καθηγητής Dusan Sidjanski, οι γνωστοί μεταφραστές  Mickaela Prinzinger και  Michel Volkovitch μιλάνε για τη δική τους Ελλάδα. Η ετήσια αυτή έκδοση είναι ένα Κάλεσμα στη Γνώση.

Λίγα λόγια για το περιοδικό

Διαπιστώνοντας την έλλειψη ενός περιοδικού που να απευθύνεται ειδικά στους ξενόγλωσσους Ελληνομαθείς και τους Έλληνες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό κι επιθυμούν να βελτιώσουν τη γλώσσα τους, δημιουργήσαμε το  πολιτιστικό κι εκπαιδευτικό περιοδικό «Η γνώση ταξιδεύει... ελληνικά».

Το περιοδικό εκτός από το διαπαιδαγωγικό του ρόλο, προσπαθεί να συμβάλλει και στην προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής διπλωματίας, γιατί πιστεύει στην παγκοσμιότητα της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού και στις πανανθρώπινες αξίες που εκφράζουν.

Κάθε τεύχος του είναι αφιερωμένο σε μία πόλη της Ελλάδας ή και σε ένα νομό γενικότερα. Η παρουσίαση του κάθε τόπου γίνεται μέσα από τη Λογοτεχνία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Το περιοδικό είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα (υπάρχουν όμως άρθρα στα γερμανικά και στα γαλλικά για να γίνει περισσότερο κατανοητό και για να δώσει έναυσμα για μετάφραση).

Οι φωτογραφίες του προσφέρονται για άσκηση παραγωγής προφορικού λόγου. Επίσης παρέχει στους αναγνώστες λεξιλόγιο πεντακοσίων λέξεων στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Το Λεξιλόγιο θα το βρείτε σε μορφή pdf στον ιστότοπο: http://www.dia-logos.ch/


Για επικοινωνία:
Ελβετία: Δήμητρα Χαλαζιά, υπεύθυνη έκδοσης,  Bantigerstr. 32, 3006 Bern
TΗΛ: 0041 31 332 06 58 , ΚΙΝ: 0041 78 817 33 30 dimichal@bluewin.ch, http://www.dia-logos.ch/

 Τελευταία Νέα
 
Μεγάλη δωρεά του «Greek American Sport Club» στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ Γιόνκερς.
Λεπτομέρειες
Διαύγεια
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
ΣΑΕ
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Εθνικό Κτηματολόγιο
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,875 seconds