Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Ομιλία Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στην Εδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μιζούρι με θέμα: «Ελληνική Γλώσσα - Greek: Ενας Καταλύτης για τους Πολιτισμούς».
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επισκέφθηκε πρόσφατα την Εδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μιζούρι στο Σεντ Λούις, όπου έδωσε την ετήσια διάλεξη προς τιμήν της διακεκριμένης Βυζαντινολόγου κας Diane Touliatos, με θέμα: «Ελληνική Γλώσσα Greek: Ενας Καταλύτης για τους Πολιτισμούς».

Στη διάλεξη ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος παρουσίασε μία ανάλυση των δομών, του λεξιλογίου και της γραμματικής της ελληνικής γλώσσας, αποδεικνύοντας ότι η γλώσσα μας, με τη μοναδική της ικανότητα να αποδίδει με ακρίβεια τόσο επιστημονικούς όρους όσο και καλλιτεχνικές έννοιες, στάθηκε το τέλειο εργαλείο, ο «καταλύτης», για την έκφραση του ελληνικού θαύματος.

Τη διάλεξη παρακολούθησαν πλήθος κόσμου από τις ελληνικές κοινότητες του Σεντ Λούις και του δυτικού Ιλινόις, ο πρόεδρος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθώς και καθηγητές και φοιτητές.

Την επομένη ημέρα ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Έδρας από τον κάτοχό της, καθηγητή κ. Μιχάλη Κοσμόπουλο, από τον οποίο ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Έδρας και στο Ματσάκειο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού. Επίσης, συναντήθηκε με ομογενείς καθηγητές του Πανεπιστημίου και τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, με τους οποίους είχε ακαδημαϊκές συνομιλίες.

Κατά την επίσκεψή του στο Σεντ Λούις, o Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τους ιερείς και τον κλήρο από τις Ελληνορθόδοξες κοινότητες Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Νικολάου και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και χοροστάτησε στη Β’ Στάση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου στη συνέχεια δόθηκε δεξίωση προς τιμήν του.

Στη φωτογραφία, από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου κ. Δημητρίου στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μιζούρι, διακρίνονται: Καθηγητής Αρχιτεκτονικής και επίτιμος Κοσμήτωρ Αρχιτεκτονικής, κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Δρ. Βάλερι Κάρρα, Ιστορικός Bυζαντινής Θεολογίας, Επίτιμη Καθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικής κα. Ντιαγιάν Τουλιάνου, Καθηγήτρια Μουσικής και Σοπράνο κα. Στέλλα Μάρκου, Καθηγητής Βυζαντινής και Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας κ. Νικόλαος Πουλόπουλος, κ. Κωνσταντίνος Μηλιώτης, Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, κ. Μιχάλης Κοσμόπουλος Καθηγητής Ελληνικών Σπουδών . Φωτογραφία Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Μιζούρι.

Πηγή: ekirikas.com

 Τελευταία Νέα
 
Μεγάλη δωρεά του «Greek American Sport Club» στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ Γιόνκερς.
Λεπτομέρειες
Εθνικό Κτηματολόγιο
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
ΣΑΕ
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,84375 seconds