Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Διασκευή αρχαίας κωμωδίας με επίκαιρες σατιρικές αναφορές από τα τμήματα θεάτρου, χορωδίας και χορού του ΚΑΠΗ ΡΟΔΟΥ σε συνεργασία με το Γραφείο Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου.
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Μία προσπάθεια να αγγίξουν την αρχαία κωμωδία τολμούν εφέτος οι ομάδες θεάτρου χορωδίας και χορευτικού του 1ου ΚΑΠΗ ΡΟΔΟΥ, με σκοπό να διασκεδάσουν κα να προσφέρουν γέλιο και σάτιρα στο θεατρόφιλο κοινό του νησιού μας και της ροδιτικης ομογενειας που βρισκεται στο νησι αυτές τις ημέρες με την διασκευή της αρχαίας τα κωμωδίας  του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες». Συνδιοργανώνουν το γεγονός αυτό  η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής  και Υγείας του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας - ΚΑΠΗ, η Διεύθυνσης Τουρισμού, το Γραφείο Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου και το ΔΟΠΑΡ, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, στις 8:30μμ, στο κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ».

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που  με απόλυτο σεβασμό στο αρχαίο κείμενο μας παρουσιάζει την κατάσταση της Ελλάδας και στις επικείμενες αλλαγές που θα προκύψουν όταν το τιμόνι της διακυβέρνησης αναλαμβάνουν οι γυναίκες. 
Η  μουσική, ο χορός και τα τραγούδια που πλαισιώνουν το έργο κάνουν   τα μέλη του ΚΑΠΗ, πραγματικούς πρωταγωνιστές τη σκηνής και της ζωής.

«Οι ομάδες του ΚΑΠΗ μετά από τόσες θεατρικές παραστάσεις έχουν την γνώση και τις ικανότητες να ανταπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση» υπογραμμίζει ο εντεταλμένος δημοτικός  σύμβουλος αρμόδιος σε θέματα Αποδήμων Ροδίων και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Κωνσταντίνος Τρέχας. 

Η διασκευή έγινε με μοναδικό σκοπό την σάτιρα και το χιούμορ, από τη συγγραφέα  θεατρικών έργων κ. Μαρία Αϊβάζη- Ζάγορα, που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της και η οποία αναφερόμενη στο έργο των ομάδων του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου τονίζει: «Όσο παράτολμο και αν είναι αυτό το εγχείρημα ο σεβασμός και η αναγνώριση της αξίας των κειμένων του Αριστοφάνη στάθηκε οδηγός για να ανεβάσουμε εφέτος με τις αξιόλογες ομάδες του ΚΑΠΗ  το έργο « ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ»».

Οι άλλοι δύο συντελεστές της παράστασης είναι δύο ιδιαίτερα καταξιωμένοι στο χώρο τους καλλιτέχνες, που και εκείνοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, για μεν τη χορωδία η κ. Φλώρα Πελεκάνου, για δε το χορευτικό ο κ. Ιάκωβος Φτάκλας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: Δελτίο Τύπου του Γραφείο Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου

 Τελευταία Νέα
 
Μόντρεαλ: Μια "αγκαλιά" απ' το Magic Mission για τα παιδικά ιδρύματα της Ελλάδας.
Λεπτομέρειες
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Εθνικό Κτηματολόγιο
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
ΣΑΕ
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών
Διαύγεια
Global Hellenism News
Global Hellenism News
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,625 seconds