Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή στην Κρήτη.
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Το έτος 2017, έχει ανακηρυχθεί από την Ελληνική Πολιτεία, ως έτος Νίκου Καζαντζάκη καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα – Κρητικού συγγραφέα. Η Ελληνική Πολιτεία υπό τον συντονισμό του Α. Γενικού της Γ.Γ.Α.Ε./ Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτριο Πλευράκη, διοργανώνει δράσεις στην Κρήτη, ως ελάχιστο φόρο τιμής για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε όσο κανείς τον Ελληνισμό.
Το Υπουργείο Εξωτερικών αναδεικνύει τον πολιτικό ρόλο του Καζαντζάκη ως ειδικό απεσταλμένο του Ελ. Βενιζέλου στις περιοχές του Καυκάσου, ο οποίος έσωσε χιλιάδες Πόντιους Έλληνες μετά την γενοκτονία.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει σε πρώτη πανελλήνια προβολή σκηνές από την πολυαναμενόμενη ταινία «Νίκος Καζαντζάκης» που θα βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο. Είναι μια αφιλοκερδής προσφορά του διάσημου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή στην Κρήτη στο πλαίσιο του Έτους Καζαντζάκη. Η προβολή θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στον τόπο καταγωγής του Νίκου Καζαντζάκη.

Στην προβολή, η οποία αποτελεί και τον κύριο κορμό σχετικά με τις εκδηλώσεις της Ελληνικής Πολιτείας στην Κρήτη, θα προβληθούν σκηνές από το έργο στις 22:00 το Σάββατο 29/7/2017 στον θερινό κινηματογράφο Αρχανών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον Πρόεδρο θα συνοδεύουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Σ. Ν. Κουίκ και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κ. Ζουράρις.

Η ταινία εντάσσεται στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Συγκεκριμένα η Γ.Γ.Α.Ε διοργανώνει ειδικές τιμητικές εκδηλώσεις και δράσεις επιτυχόντων σε διαγωνισμό αναφορικά με τον Νίκο Καζαντζάκη, και μια από αυτές, είναι και το πρόγραμμα 70 νέων ομογενών με τίτλο «Στα ίχνη του Καζαντζάκη» που θα επισκεφτούν τους τόπους που γεννήθηκε και περπάτησε ο μεγάλος συγγραφέας από 28/7 έως 10/8/2017 με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου.

 Τελευταία Νέα
 
Μόντρεαλ: Μια "αγκαλιά" απ' το Magic Mission για τα παιδικά ιδρύματα της Ελλάδας.
Λεπτομέρειες
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
ΣΑΕ
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Διαύγεια
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,625 seconds