Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Δημοσίευμα στο Χρόνο Κομοτηνής για το πρόγραμμα φιλοξενίας Γ.Γ.Α.Ε. για ομογενείς τρίτης ηλικίας από την Ουκρανία.
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Έρχονται από μία χώρα σε εμπόλεμη ζώνη κι επέστρεψαν έστω για λίγο στην κανονικότητα ...επιστρέφοντας στην «άλλη» τους πατρίδα την Ελλάδα. Είναι οι 51 Ουκρανοί ομογενείς που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο προγράμματος απόδημου ελληνισμού που συγχρηματοδοτεί ο δήμος Κομοτηνής και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Οι ομογενείς μένουν στο ξενοδοχείο Ορφέας, όπου και κάλεσαν τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την φιλοξενία στην Κομοτηνή. Στο πλαίσιο της συνάντησης, δυο ομογενείς μας μοιράζονται το βίωμά τους από την Ουκρανία και την Ελλάδα.

«Η Ουκρανία είναι ένα τραγικό μέρος, έχουμε πόλεμο, χάνουμε μωρά παιδιά και συγγενείς. Σήμερα όμως είμαστε κοντά σας και νιώθουμε τον σεβασμό και την φιλοξενία σας. Η καρδιά μας κλαίει για την πατρίδα μας αλλά το πρόσωπό μας χαμογελάει από την φιλοξενία σας. Όπου περπατάμε στην Ελλάδα, κλαίμε γιατί τη νιώθουμε κι αυτή πατρίδα», αφηγείται με συγκινητικά λόγια η κα Λαρίσα.

«Άκουσα ότι ο Θεός αγαπάει τους Έλληνες. Κι εμείς αγαπάμε την προπατρίδα μας από μακριά. Σε αυτή την ωραία πόλη κάναμε πολλούς φίλους κι ελπίζουμε να ξανάρθουμε γιατί περάσαμε ωραία, σας αγαπάμε από την ψυχή μας και σας περιμένουμε στην Ουκρανία», προσθέτει η κα Τατιάνα.

Απαντώντας σε αυτά τα λόγια, και δεχόμενος πλήθος δώρων, ο κος Πετρίδης εξηγεί ότι «με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τους ομογενείς μας, τις αδελφές και τους αδελφούς μας από την Ουκρανία», ενώ για το τι σηματοδοτεί η εν λόγω φιλοξενία προσθέτει ότι «οι ομογενείς έρχονται από μία ταλαιπωρημένη περιοχή και ζουν σε μια ιστορική συγκυρία που φέρνει τον τόπο τους σε εμπόλεμες καταστάσεις και ό, τι σημαίνει αυτό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ελπίζουμε αυτές τις ημέρες και να ξεχαστούν και να φορτώσουν την ψυχή τους με πολύ Ελλάδα».

Μαζί με τον δήμαρχο, παρέστησαν και οι εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Γεωργία Αγγελινά και Κοσμάς Παπαχρήστου.

Του Διονύση Βοργιά στο «Χρόνο» Κομοτηνής

 Τελευταία Νέα
 
Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου προς τον Απόδημο Ελληνισμό με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.
Λεπτομέρειες
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Εθνικό Κτηματολόγιο
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
ΣΑΕ
Διαύγεια
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,609375 seconds