Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Ομιλία ΥΦΥΠΕΞ, Τ. Κουΐκ, στο ελληνο-νοτιοαφρικανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Γιοχάνεσμπουργκ (31.10.2017)
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

«Οι Ελληνικές επιχειρήσεις, όπου και αν δραστηριοποιήθηκαν στο εξωτερικό, απέδειξαν ότι είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη συνέπεια, την τεχνογνωσία, την ποιότητα και την πιστή εκπλήρωση των συμβατικών τους υποχρεώσεων. Πρόσφεραν και προσφέρουν θέσεις εργασίας και σε Έλληνες, αλλά και στον τοπικό πληθυσμό.

Δικαίως επιβραβεύθηκαν με την επιλογή τους σε μικρά ή και μεγάλα επιχειρηματικά συμβόλαια στο εξωτερικό, και δικαίως εξακολουθούν να είναι περιζήτητοι εταίροι σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Σε αυτό το πνεύμα, κινείται και η σημερινή επιχειρηματική αποστολή εδώ στο Γιοχάνεσμπουργκ, η οποία από τις B2Β συναντήσεις που άρχισαν ήδη από χθες, φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικά παραγωγική, επ’ ωφελεία και των Ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά σηματοδοτώντας και την εξωστρέφεια της Ελληνικής οικονομίας για την οποία εργάζεται και στηρίζει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και θέλω να ευχαριστήσω τις εδώ διπλωματικές μας Υπηρεσίες για τις εργώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν, για να πετύχει αυτή η αποστολή που συνδιοργάνωσαν με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Γιοχάνεσμπουργκ, το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών.

Η σημερινή συνάντηση των επιχειρηματιών σε μεγάλους τομείς των δύο χωρών, είναι το αποτέλεσμα της επίσκεψης που είχα πραγματοποιήσει εδώ στη Νότιο Αφρική τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου παράλληλα με το πρόγραμμά μου με την Ομογένεια, είχα καθοριστικές συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής.

Για μια ακόμα φορά θα επισημάνω τον σημαντικό ρόλο των Ομογενών επιχειρηματιών, στα όσα με πολλές προσδοκίες ξεκινούν σήμερα.

Και θεωρώ σημαντική επίσης και την παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ακόμα και οι δύσκολοι της τετράδας των θεσμών, το ΔΝΤ, αλλά και το ΕΚΤ, παραδέχονται πλέον με δημόσιες δηλώσεις τους, ότι η Ελλάδα προχώρησε με γενναιότητα σε μεταρρυθμίσεις, και είναι πλέον σε σαφή πορεία οικονομικής ανάκαμψης, μετά από πολλά χρόνια λιτότητας».

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Ελληνοαφρικανικού επιχειρηματικού φόρουμ ήταν παρών ο Πρέσβης της Ελλάδας, Ελευθέριος Κουβαριτάκης, ο Πρέσβης της Κύπρου, Ιωάννης Ιακώβου, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος, Γιάννης Χατζηαντωνάκης, και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Οργανώσεων Ν. Αφρικής, Γιάννης Φιλίππου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιοχάνεσμπουργκ (JCCI) κ. Χέρμαν Μπρίιντ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο ομογενής Δικηγόρος κ. Χρήστος Χριστοδούλου εξειδικευμένος στο Εμπορικό και Αεροπορικό Δίκαιο της Ν. Αφρικής.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

 Τελευταία Νέα
 
Διάλεξη του ομογενούς καθηγητή Αγγελου Χανιώτη στο Πανεπιστήμιο Princeton για τη ζωή των αγαλμάτων στον ελληνικό κόσμο.
Λεπτομέρειες
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Εθνικό Κτηματολόγιο
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
Διαύγεια
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,59375 seconds