Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Φαρμακευτικό υλικό αξίας $800.000 από τη Χιακή Ομοσπονδία για το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου.
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Ένα ολόκληρο κοντέινερ γεμάτο υγειονομικό υλικό συνολικής αξίας 880.000 ευρώ έστειλαν οι Χιώτες Ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο , αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η αγάπη τους για την Ελλάδα και το νησί δεν εξαντλείται μόνο στα λόγια αλλά έχει και πραγματικό αντίκρισμα.
Το κοντέινερ πέρασε την πύλη του Νοσοκομείου στις 08:30 το πρωί της Πέμπτης και ξεκίνησε άμεσα η εκφόρτωση των αντικειμένων. Στο σημείο βρέθηκαν τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Παντελής Μπουρνιάς όσο και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελενα Κανταράκη που ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια τους δωρητές αφού με αυτή την κίνηση διασφαλίζεται η επάρκεια του Νοσοκομείου σε υγειονομικό υλικό για αρκετά χρόνια.

Η σημαντική μάλιστα προσφορά των Ομογενών θα βοηθήσει επικουρικά και τα περιφερειακά ιατρεία της Χίου και τα Γηροκομεία Χίου και Καρδάμυλων στα οποία θα προσφερθούν μέρος του υλικού που απέστειλαν οι Χιώτες της Αμερικής.

Πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή του οργανισμού IOCC (Διορθόδοξη Ομοσπονδία Χριστιανικών Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων) ο οποίος ανέλαβε τη μεταφορά του φορτίου από τις ΗΠΑ στη Χίο.

«Σας ευχαριστούμε και πάλι για την προσφορά και την συμπαράσταση σας και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα των Χιωτών της Αμερικής να βοηθήσουμε το νησί μας», αναφέρει σε μήνυμά τους προς όλους τους δωρητές, ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Γιάννης Κοντολιός.

Όπως είχε αναφέρει στην ομιλία του τη βραδιά της απονομής του 38ου «Ομήρειου Βραβείου», ο συμπρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Αλμυρούδης Τζούνιορ, η Χιακή Ομοσπονδία έχει  δημιουργήσει το Hospital & Clinic Relief Fund,σε συνεταιρισμό με τον IOCC.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθεια της Χίου, ο πρώην Δήμαρχος Καρδαμύλων Νίκος Μαρινάκης είπε ότι η βοήθεια στο Νοσοκομείο, αποτελεί παράδοση για τους ομογενείς. Το 1993 οι Απόδημοι Χιώτες της Νέας Υόρκης εφοδίασαν το Σκυλίτσειο με ένα πλήρες Οφθαλμολογικό Ιατρείο, το 1995 αγόρασαν και δώρισαν ένα αξονικό τομογράφο, το 1996 έναν μαστογράφο, που λειτουργεί μέχρι σήμερα και θα τον αντικαταστήσουν με νεώτερο ψηφιακό και ο κατάλογος στην κυριολεξία είναι ατελείωτος. Μάλιστα όπως έχει αναγνωριστεί από όλους τους τοπικούς παράγοντες, και τα δύο ιδρύματα θα είχαν κλείσει.

Πηγή: GreekNews

 Τελευταία Νέα
 
Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου προς τον Απόδημο Ελληνισμό με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.
Λεπτομέρειες
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Διαύγεια
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
ΣΑΕ
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών
Εθνικό Κτηματολόγιο
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,609375 seconds