Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στο Φόρουμ των απανταχού Νέων Ελλήνων, (Ζάππειο 31.03-01.04.2018).
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, σε 350 Έλληνες νεολαίους από κάθε γωνιά του πλανήτη, που ένωσαν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του διήμερου Φόρουμ των Απανταχού Νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action», που πραγματοποιείται στο Ζάππειο, τόνισε:

«Για να έχει την συνέχεια η Ελληνική Ομογένεια που πραγματικά της αξίζει, πρέπει να επενδύσουμε επάνω στο νέο αίμα της. Στους νέους της. Παιδιά με μόρφωση, με όραμα που αποδεδειγμένα αγαπούν την Ελλάδα, και που ήρθε η ώρα να πάρουν την σκυτάλη από τους πατεράδες και τους παππούδες τους, οι οποίοι σε δύσκολες εποχές, στα πρώτα χρόνια του μεταναστευτικού ρεύματος από την Ελλάδα, «έστησαν» τον Ελληνισμό του εξωτερικού.

Και σε εκείνες τις φάσεις, ας μην ξεχνάμε ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες ήταν και η Εκκλησία, καθώς σε κάθε νέο τόπο ξενιτιάς οι πρώτοι Έλληνες δημιουργούσαν μία Ενορία, που στη συνέχεια έπαιρνε τη μορφή Κοινότητας, φορέων, Ομοσπονδιών κλπ».

Ο Υφυπουργός έκανε επίσης ειδική μνεία στην ενότητα όλων των Ελλήνων:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας εδώ. Γνωρίζουμε ότι φέρετε περήφανα την ελληνική σας ταυτότητα. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι εθνικοτοπικές οργανώσεις όπου γης εργάζονται συλλογικά με πολλή πυγμή για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αλλά και για την πατρίδα τους την Ελλάδα. Δεν πρέπει να λησμονούμε βέβαια και τους Έλληνες της Αφρικής, οι οποίοι κρατάνε άσβεστα, όπως εσείς, την επικοινωνία τους με την Ελλάδα, τόσο μέσω της θρησκείας όσο και μέσω της γλώσσας. Είναι καθήκον μας ως Υπουργείο Εξωτερικών να βοηθήσουμε στην ενοποίηση της ομογένειας».

Επιπλέον, ο κ. Κουίκ επεσήμανε ότι θα πρέπει να στηρίζει η μία Ομογένεια την άλλη, από ήπειρο σε ήπειρο, όπως για παράδειγμα οι Ομογένειες της Αμερικής, της Ευρώπης, της Αυστραλίας, να δώσουν ζωντανά σημεία επαφής με τους Έλληνες της Αφρικής ή των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών όπου κυρίως ζουν Ποντιακής καταγωγής Ομογενείς.

«Η κινητικότητα των νέων ανθρώπων, δηλαδή η κινητικότητα της Ελληνικής Ομογενειακής νεολαίας, μπορεί να παίξει τον καταλυτικό ρόλο σε αυτό που επισημαίνω», υπογράμμισε ο κ. Κουίκ.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων ήταν παρών και ο Προεδρικός Επίτροπος τη Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Φώτης Φωτίου, αρμόδιος για θέματα Διασποράς, ο οποίος στον Χαιρετισμό του κάλεσε τους νέους να «συμμετέχουν ενεργά στη ζωή των χωρών υποδοχής έτσι ώστε να διαδώσουν και να δυναμώσουν το Ελληνικό πνεύμα όπου Γης».

Μετά το τέλος της τελετής έναρξης του Φόρουμ, οι κ.κ. Κουίκ και Φωτίου αποχώρησαν προκειμένου να έχουν ιδιαίτερη συνεργασία στην ατζέντα των τριμερών τους δράσεων με τους ομολόγους τους του Ισραήλ, Αιγύπτου και Αρμενίας και εν όψει της έναρξης τριμερούς συνέργειας με την μεγάλη Διασπορά του Λιβάνου, όπως συμφωνήθηκε στην επίσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει στην Βηρυτό ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο πρώην Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

 Τελευταία Νέα
 
Ετήσια συναυλία, την Κυριακή 6 Μαΐου στη Μελβούρνη, της χορωδίας Φλωριναίων που δημιουργήθηκε στη Μελβούρνη την δεκαετία του ’60.
Λεπτομέρειες
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Διαύγεια
Εθνικό Κτηματολόγιο
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,6015625 seconds