Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Αλαχούζος: Ιστορική η κοινή συνεδρίαση των Δήμων Τάρπον Σπρινγκς και Καλύμνου.
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Ιστορική χαρακτηρίζει ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, Κρις Αλαχούζος, την κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων της πόλης του και της Καλύμνου, που έγινε πριν λίγες μέρες στο ελληνικό νησί. «Βοήθησε στην καλύτερη γνωριμία και τις επαφές που στο εξής θα είναι πιο αποτελεσματικές και καρποφόρες», τόνισε, σε συνέντευξή του στην Greek News.

Είπε, επίσης, ότι από τις συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, διαπίστωσε το ειλικρινές ενδιαφέρον τους, να επισκεφτούν, όταν υπάρξει ευκαιρία, το φημισμένο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγκς.

Από πλευράς του Δήμου του Τάρπον Σπρινγκς πήγαν στην Ελλάδα, ο δήμαρχος κ. Αλαχούζος, ο αντιδήμαρχος, Ντέιβιντ Μπέντερ και η κομίσιονερ, Ρία Σίμπερ, καθώς και οι Ειρήνη Τζάκομπς και Μισέλ Μανούσου, ανώτερα στελέχη.

«Στο εξής θα έχουμε στενότερη συνεργασία με την Κάλυμνο», δήλωσε ο κ. Αλαχούζος. «Γιατί πριν γνώριζαν εκεί μόνο εμένα, που κατάγομαι και από το νησί και έκανα εγώ μόνος μου τις διάφορες συνεννοήσεις. Τώρα, μιλάμε ως ομάδα του Τάρπον Σπρινγκς. Με την επίσκεψή μας στην Κάλυμνο, οι εκπρόσωποι του Δήμου μας, γνώρισαν από κοντά τους εκπροσώπους του νησιού, τους κατοίκους και τη ζωή εκεί. Συζήτησαν, επίσης, για τις διάφορες ανάγκες του νησιού. Είναι επόμενο, λοιπόν, να συσφιχτούν στο εξής περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ Τάρπον Σπρινγκς και Καλύμνου. Τα περισσότερα από τα θέματα που συζητήσαμε είχαν σχέση με τον οργανισμό Aδελφοποιήσεων (Sister Cities)  που έχουμε στο Δήμο», είπε ο κ. Αλαχούζος. Κύρια θέματα, ήταν της ανταλλαγής στο χώρο της Παιδείας και πολιτιστικά, ενώ έγινε αναφορά και σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης.

Σχετικά με τα τελευταία, ο κ. Αλαχούζος υπενθύμισε μιλώντας στη Greek News την ανοιχτή συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στο δημαρχείο του Τάρπον Σπρινγκς. Συνοργανωτές και κύριοι ομιλητές ήταν ο ίδιος, ο γενικός πρόξενος στην Τάμπα, Δημήτρης Σπάρος, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος και ο ομοσπονδιακός βουλευτής, Γκας Μπιλιράκης. Ο κ. Αλαχούζος είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να υπάρχει μια κατ’ ευθείαν επαφή εκείνων που θέλουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και όσων από τη γενέτειρα θέλουν να κάνουν εξαγωγές στην Αμερική. Σχετικά, εξέφρασε την πίστη του ότι θα βοηθήσει ο πρέσβης της Ελλάδος.

Κατά την ανοιχτή συζήτηση που είχε γίνει τότε, είχαν γίνει αναφορές σε θέματα  επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και ελληνικών εξαγωγών στην Αμερική, καθώς και ζητήματα Παιδείας και Πολιτισμού, που προωθεί ο οργανισμός Sister Cities του Δήμου Τάρπον Σπρινγκς,

Στην κοινή συνεδρίαση που έγινε πριν λίγες μέρες στην Κάλυμνο βοήθησε ως μεταφράστρια η Ειρήνη Καραβοκυρού, επαγγελματίας μεταφράστρια για το αμερικανικό δημόσιο. η οποία διαμένει στο Τάρπον Σπρινγκς και βρισκόταν κατά το ίδιο διάστημα στο νησί.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου του Τάρπον Σπρινγκς, εκτός από την Κάλυμνο, επισκέφτηκαν την Σύμη και τη Χάλκη, μέσω της Ρόδου.

Για τις επαφές του στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο, ο κ. Αλαχούζος, δήλωσε:  «Μου είπε ότι θέλει να έλθει στο Τάρπον Σπρινγκς, όταν του δοθεί η ευκαιρία. Δεν μπορεί να υποσχεθεί πότε, αλλά είναι επιθυμία του να μας επισκεφτεί. Το ίδιο μου είπε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ξέρουν ότι οι μεγάλες εκδηλώσεις γίνονται στην πόλη μας κατά τα Θεοφάνια και την Ελληνική Παρέλαση. Με διαβεβαίωσαν ότι θέλουν να γνωρίσουν τους Ελληνες της περιοχής μας. Και οι δύο τους έχουν μεγάλη αγάπη για την Ομογένεια. Όταν συζητούσαμε θέματα της Ομογένειας, έδειξαν χαρά και ενδιαφέρον».

Η Επιτροπή Αδελφοποιήσεων στο Δήμο του Τάρπον Σπρινγκς, ιδρύθηκε το 2000. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αδελφοποιήσεις με τα νησιά του Αιγαίου, Κάλυμνος, Χάλκη και Σύμη, καθώς και με τη Λάρνακα της Κύπρου. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο δήμαρχος κ. Αλαχούζος.

Κατά την περυσινή ετήσια σύσκεψη της Επιτροπής παραβρέθηκαν και οι δήμαρχοι της Καλύμνου, Ιωάννης Γαλουζής και της Χάλκης, Μιχάλης Πατρός, οι οποίοι και είχαν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το παράρτημα του Σεντ Πίτερσμπουργκ Κόλετζ στο Τάρπον Σπρινγκς.

Ο  Γαλουζής, τόνισε συγκινημένος, ότι είναι ιδιαίτερα  ισχυροί οι δεσμοί μεταξύ του Τάρπον Σπρινγκς και της Καλύμνου και ότι ο θεσμός των αδελφοποιήσεων, ενισχύει τους τουριστικούς, πολιτιστικούς, εμπορικούς και άλλους δεσμούς, καθώς  και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών. Είπε, επίσης, ότι οι ομογενείς βρήκαν εδώ φιλόξενη πατρίδα, χωρίς να ξεχνούν τη γενέτειρα. «Θεωρούμε το Τάρπον Σπρινγκς, δική μας πόλη», κατέληξε.

Πηγή: Greek News

 Τελευταία Νέα
 
Η ιστορία του ομογενή Στέφανου Τενέδιου, από την Τένεδο στην επιτυχία στις ΗΠΑ.
Λεπτομέρειες
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Διαύγεια
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Εθνικό Κτηματολόγιο
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,6079102 seconds