Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Υποτροφίες Ταμείου «Πίστη: Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό», σε εισακτέους φοιτητές Πανεπιστημίων της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ταμείο «Πίστη: Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό» θα τιμήσει για 14η συνεχή χρονιά τα επιτεύγματα των νέων ηγετών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, με χορήγηση υποτροφιών και φέτος σε αποφοίτους Λυκείων για Ακαδημαϊκή Αριστεία, οι οποίοι θα εισαχθούν ως πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες κολεγίων και πανεπιστημίων.

Οι αιτήσεις για τη λήψη των υποτροφιών θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Υπογραμμίζεται πως κάθε χρόνο από το 2004, έτος ιδρύσεώς του, το Ταμείο «Πίστη: Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό» προσφέρει υποτροφίες σε αποφοίτους Λυκείων δημόσιων, κοινοτικών και ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι επιδεικνύουν ακαδημαϊκή αριστεία και συνάμα ανάγκη για οικονομική συμπαράσταση για τις κολεγιακές και πανεπιστημιακές τους σπουδές.

Μέχρι σήμερα πολλοί από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα οι οποίοι έχουν επιδείξει ακαδημαϊκές ικανότητες και επιτεύγματα και υπόσχονται πολλά για την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα έχουν λάβει αυτές τις υποτροφίες. Από το έτος 2004 μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 235 τέτοιες υποτροφίες σε φοιτητές από το πανεπιστήμιο UCLA μέχρι το Columbia.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν την αίτηση και να ενημερωθούν ακριβώς για τα κριτήρια που έχουν τεθεί από το Ταμείο «Πίστη» συνδεόμενοι με την ιστοσελίδα του Ταμείου ως εξής: thefaithendowment.org/FSAE.

Επί πλέον, το Ταμείο «Πίστη» έχει επεκτείνει τη χορήγηση των υποτροφιών μ’ ένα καινούργιο πρόγραμμα γνωστό ως «Faith Scholarships for Excellence in STEM», το οποίο απευθύνεται σε αριστούχους απόφοιτους Λυκείων, οι οποίοι ειδικεύονται στους τομείς των Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας και των Μαθηματικών.

Αυτές οι καινούργιες υποτροφίες είναι μία επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος υποτροφιών για Ακαδημαϊκή Αριστεία για φοιτητές, οι οποίοι εισέρχονται ως πρωτοετείς σε κολέγια και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπογραμμίζεται ότι το Πρόγραμμα Υποτροφιών Faith – Stem θα χορηγεί υποτροφίες για όλα, και για τα τέσσερα χρόνια των σπουδών, βάσει των ικανοτήτων των φοιτητών να πληρούν τα εξής κριτήρια:

Να ειδικεύονται σ’ έναν από τους παραπάνω αναφερθέντες κλάδους του STEM, να διατηρούν υψηλή βαθμολογία στην ακαδημαϊκή απόδοση το ελάχιστο 3,6 GPA και να συμμετέχουν ενεργώς ή να προσφέρουν σε Οργανισμούς οι οποίοι σχετίζονται και συνδέονται με την Ελληνική και Ορθόδοξη Κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Δρ Roy Vagelos (Ρόι Βάγγελος), ο οποίος μίλησε εκ μέρους των ιδρυτών του Ταμείου «Πίστη», τόνισε πως «οι ιδρυτές της ‘Πίστης’ αισθάνονται εξαιρετικά χαρούμενοι που υποστηρίζουν αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία και ταυτόχρονα υποστηρίζουν τα καλύτερα και εξυπνότερα παιδιά και μελλοντικούς ηγέτες της Ελληνοαμερικανικής μας Κοινότητας».

Συμπλήρωσε πως «το έθνος μας χρειάζεται και θα χρειαστεί ανθρώπους οι οποίοι ειδικεύονται σ’ αυτούς τους τομείς, προκειμένου να παραμείνει παγκοσμίως ανταγωνιστικό».

Στη φωτογραφία, ο Δρ. Roy Vagelos πρόεδρος της επιτροπής υποτροφιών του Ταμείου «Πίστη», με νέους επιστήμονες. Φωτογραφία αρχείου: Faith Endowment.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

 Τελευταία Νέα
 
Η ιστορία του ομογενή Στέφανου Τενέδιου, από την Τένεδο στην επιτυχία στις ΗΠΑ.
Λεπτομέρειες
Εθνικό Κτηματολόγιο
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Διαύγεια
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,5917969 seconds