Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΝέα-Δελτία Τύπου
Διάλεξη του ομογενούς δημοσιογράφου Κώστα Καλυμνιού στο Ελληνικό Κέντρο Μελβούρνης με θέμα «Οι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου και η διαπραγμάτευση της εθνοθρησκευτικής ταυτότητας».
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης σε συνεργασία με την Ποντιακή Εστία, θα παρουσιάσει διάλεξη του Κωνσταντίνου Καλυμνιού με θέμα «Οι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου και η διαπραγμάτευση της εθνοθρησκευτικής ταυτότητας», την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, στον 1ο όροφο του Ελληνικού Κέντρου. Η διάλεξη αποτελεί μέρος των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια η Κοινότητα.

Η διάλεξη θα επικεντρωθεί στη συναρπαστική περίπτωση δύο κοινοτήτων, των Κρομλίδων και των Σταυριωτών, οι οποίες κατά περιόδους ανήκαν στις Ορθόδοξες και Μουσουλμανικές κοινότητες κατά την οθωμανική εποχή και αναγκάστηκαν να διαπραγματευτούν μέσω των επικρατουσών προσδοκιών και στερεοτύπων και με ένα μεροληπτικό νομικό σύστημα.

«Η διάλεξη δίνεται στο πλαίσιο των πολλών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή για την Εορτασμό της Ποντιακής Γενοκτονίας, αυτό το Σαββατοκύριακο με αποκορύφωμα την 19η Μαΐου, η οποία είναι η Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων», δήλωσε ο Κ. Καλυμνιός.

«Η διάλεξη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Όλγας Σιρανίδη και ευχαριστώ την κ. Ρώμα Σιάχου για την επιλογή αυτής της ομιλίας ως μέσου για να θυμηθούμε ένα τόσο σημαντικό άτομο».

Ο Κ. Καλυμνιού είναι επίσης γνωστός ποιητής και συγγραφέας της ελληνικής παροικίας. Ως δημοσιογράφος είναι δημοφιλής στην ομογένεια της Αυστραλίας μέσω της στήλης «Διατριβή», που διατηρεί από το 2001, στο «Νέο Κόσμο». Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει επίσης πολλά έργα διακεκριμένων ελληνοαυστραλών συγγραφέων από τα ελληνικά στα αγγλικά. Τον Νοέμβριο του 2007, του απονεμήθηκε βραβείο της κυβέρνησης της Βικτώριας για την αριστεία στις πολυπολιτισμικές υποθέσεις.
Πότε: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, 7:00 μ.μ.

Πού: Ελληνικό Κέντρο, (1ος Όροφος, 168 Lonsdale Street, Μελβούρνη)

Πληροφορίες: 9662 2722 & info@greekcommunity.com.au

Πηγή: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

 Τελευταία Νέα
 
Η ιστορία του ομογενή Στέφανου Τενέδιου, από την Τένεδο στην επιτυχία στις ΗΠΑ.
Λεπτομέρειες
Διαύγεια
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Εθνικό Κτηματολόγιο
Global Hellenism News
Global Hellenism News
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,6088867 seconds