Αρχική Σελίδα
Γενική ΓραμματείαΔραστηριότητεςΕνημέρωσηΧρήσιμες ΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
Τελευταία Νέα σε RSS Ακολουθήστε μας στο Twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook
Υπουργείο Εξωτερικών
Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ελλάδα
Αρχική ΣελίδαΓενική ΓραμματείαΗγεσία
Γενικός Διευθυντής
Share on FacebookΜοιράσου στο TwitterPrintEmailBack

Μιχάλης Εμμ. Κόκκινος

Ο Μιχάλης Ε. Κόκκινος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Μαρτίου, 1970.

Γιος του Μάνου και της Ελένης Κόκκινου, είναι Δικηγόρος Ρόδου από τον Δεκέμβριο του 1993. Σήμερα είναι Δικηγόρος LL.M. και Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Από το έτος 2006 είναι παντρεμένος με την Σμαράγδα Δημητρά, Ψυχολόγο και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μάνο και τον Αριστοτέλη, 8 και 5 ετών, αντιστοίχως.

Ο Μιχάλης Κόκκινος τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στη Ρόδο και, συγκεκριμένα, το Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο της Ακαδημίας Ρόδου, καθώς και την Πρώτη Τάξη του Καζούλλειου Γυμνασίου στην Αστική Σχολή. Τα επόμενα εκπαιδευτικά του βήματα έγιναν στην Κέρκυρα όπου, ακολουθώντας την οικογένεια του κατά τη θητεία του πατέρα του ως Νομάρχη Κέρκυρας και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κέρκυρας, τελειώνοντας επιτυχώς τη Μέση Εκπαίδευση με βαθμό «Άριστα».

Κατά την ανώτατη εκπαίδευση του, εισήχθη στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε και έλαβε το πτυχίο του το έτος 1992. Προ της αποφοίτησής του, το έτος 1989, επέστρεψε με την οικογένειά του στην Ρόδο, όπου ο πατέρας του εξελέγη, στις εκλογές του έτους 1990, Δήμαρχος Ρόδου με τετραετή θητεία.

Το έτος 1992 μετέβη στις Βρυξέλλες όπου ξεκίνησε εξάμηνη άσκηση στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Γενική Διεύθυνση Ναυτιλίας και Αλιείας και, ειδικότερα, σε θέματα «Σύνταξης Ειδικού Νομοθετικού Πλαισίου για την Ίδρυση και Λειτουργία Ιχθυοκαλλιεργειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στη συνέχεια, το έτος 1993, ακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ολλανδόφωνο (Φλαμανδικό) Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, από όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο «Master Degree in Law” – LL.M. με διάκριση.

Το έτος 1994 ξεκίνησε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ελληνικό Τμήμα της Σοσιαλιστικής Ομάδας, ως άμεσος επιστημονικός συνεργάτης του Ευρωβουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και πρώην Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Στέλιου Παναγόπουλου. Στη θέση αυτή ήταν επιφορτισμένος με αρμοδιότητα επί θεμάτων «Μεταφορών Τουρισμού, Ενέργειας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Προϋπολογισμού» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εγγράφεται το έτος 1995 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου ξεκίνησε την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής με θέμα «Ταξιδιωτικές Συμβάσεις και Προστασία του Καταναλωτή», έχοντας επιβλέποντα καθηγητή τον αείμνηστο Ονούφριο Φαρμακίδη, καταγόμενο από τη Σύμη. Πλην όμως, λόγω της παράλληλης ενασχόλησής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και τον αιφνίδιο θάνατο του επιβλέποντος καθηγητή του, δεν ολοκλήρωσε την ως άνω Διδακτορική Διατριβή.

Τον Μάρτιο του 1998 παραιτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, από όπου και απολύεται τον Νοέμβριο, 1999.

Από τον Νοέμβριο, 1999 έως τον Απρίλιο, 2002 ανέλαβε καθήκοντα Νομικού Συμβούλου, Προσωπάρχη, καθώς και Γραμματέα Διοικητικού Συμβουλίου στην «Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος».

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Επενδυτική Εταιρεία Κεφαλαίων και Συμμετοχών Α.Ε.».

Επίσης, διετέλεσε ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «IBG Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Α.Ε.».

Από τον Νοέμβριο, 1999 έως και τον Δεκέμβριο, 2005 ανέλαβε την νομική υποστήριξη Ανωνύμων Εταιρειών, κυρίως σε θέματα Εξαγορών και Συγχωνεύσεων, όπως στην «BBA Επενδυτική», «PF Properties», καθώς και σε άλλες.

Έλαβε μέρος στην διαδικασία συγχώνευσης της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος με την MARFIN ΑΧΕΠΕΥ, συγχώνευση από την οποία προέκυψε η MARFIN BANK.

Τον Μάιο του 2002 ανέλαβε την θέση του Γραμματέα Δ.Σ. και την θέση του Προσωπάρχη της «ΠΕΡΣΕΥΣ Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Λειτουργίας Φορέων Υγειονομικής Μέριμνας, Α.Ε.» η οποία ίδρυσε και, λειτουργεί, έως σήμερα, το “METROPOLITAN HOSPITAL” στην περιοχή του Νέου Φαλήρου. Από τη θέση αυτή άσκησε, παράλληλα, καθήκοντα Νομικού Συμβούλου σε θέματα Εργατικού Δικαίου και σε θέματα λειτουργίας του Δ.Σ. της, ιδιοκτήτριας του Νοσοκομείου, Ανωνύμου Εταιρείας.

Τον Οκτώβριο του 2004 ανέλαβε θέση Επιστημονικού Συνεργάτη στην Βουλή των Ελλήνων, συγκεκριμένα του, τότε, Βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην Δημάρχου κ. Κωνσταντίνο Καϊσέρλη, με αρμοδιότητα τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τον Ιανουάριο του 2005 επέστρεψε μόνιμα στην Ρόδο και στη μαχόμενη δικηγορία, αναλαμβάνοντας, ως Νομικός Σύμβουλος, την νομική υποστήριξη των Συλλόγων Υπαλλήλων των, τότε, Καποδιστριακών Δήμων της Νήσου, καθώς και την υποστήριξη αρκετών Επαγγελματικών Σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τον Απρίλιο του 2010 ορκίζεται στη θέση του Διοικητού Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», θέση την οποία κατέχει έως και τον Ιανουάριο του 2012, οπότε και παραιτείται. Ο λόγος της παραίτησης είναι η εκφρασθείσα διαφωνία του με την, τότε, Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την άρνησή της να τηρήσει τις υποσχέσεις της για την ενίσχυση των Νησιωτικών Νοσοκομείων με στελεχιακό δυναμικό και οικονομοτεχνικά μέσα.

Τον Μάρτιο του 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του ως Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με το ψηφοδέλτιο της κίνησης «Νησιώτικη Ανατροπή» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής τον κ. Μπενέτο Σπύρου και υποστηριζόμενος από τα Κόμματα «ΣΥΡΙΖΑ» και «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», καθώς και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Στις εκλογές του Μαΐου εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος της Επαρχίας Ρόδου και, τον Σεπτέμβριο του 2014, εξελέγη Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Εργάζεται ως μαχόμενος Δικηγόρος στο Δικηγορικό Γραφείο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΚΙΟΥΡΤΖΗΣ & Συνεργάτες», το οποίο διατηρεί μαζί με τον συνεταίρο του και έξι συνεργάτες του Δικηγόρους στο κέντρο της Πόλης της Ρόδου.

Προσφάτως, την 1η Απριλίου, 2015 προβαίνει στην αναστολή της δικηγορικής του ιδιότητας προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

 Τελευταία Νέα
 
Διάλεξη του ομογενούς καθηγητή Αγγελου Χανιώτη στο Πανεπιστήμιο Princeton για τη ζωή των αγαλμάτων στον ελληνικό κόσμο.
Λεπτομέρειες
Διαύγεια
Η Κυβέρνηση στο Διαδίκτυο
Φορολογική Ενημέρωση Κατοικών Εξωτερικού
Εθνικό Κτηματολόγιο
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Centre For The Greek Language
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Global Hellenism News
Global Hellenism News
 
 
GGAE - Copyright © 2009
Sitemap     Αρχική Σελίδα  Επικοινωνία
Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.
 
0,5898438 seconds